Back to All Events

Hvordan lød musikken i vikingetiden?

  • 68 Krik Strandvej Vestervig, 7770 Denmark (map)

Hvis nogen kan svare på dette spørgsmål, er det Poul Høxbro. Han er en sand kunstnerisk og musikalsk pionér. Anderkendt for sit banebrydende arbejde med den historiske kombination af enhåndsfløjte og slagtøj blev han for år tilbage udvalgt som én af ni fløjtenister fra hele verden til at lave projektet "Magic Flutes" ved Tysklands største folk- og world music festival i Rudolstadt. Han har ledt en række projekter med barokorkestret Concerto Copenhagen og er periodevis gæstelærer ved Schola Cantorum Basiliensis. 

Desuden mestrer Poul Høxbro instrumenter som low whistle, seljefløjte og vallhorn samt xun; og altid forsøger han at presse instrumenterne til deres yderste grænser og forny både deres repertoire og musikalske roller. Hans repertoire omfatter musik fra vikingetid til eksperimenterende samtidsmusik samt historie-fortælling på 4 sprog.

Poul Høxbro og hans fløjteinstrumenter spiller desuden en vigtig rolle i den nye vikingefilm ‘The Northman’, der er en stor Hollywood-produktion. En tilfældighed førte til samarbejdet med filmens komponister Robin Carolan og Sebastian Gainsborough. Læs mere her.

Lørdag kl. 16.00 vil han fortælle om instrumenterne og give musikalske smagsprøver i Kulhuset, Krik Strandvej 68, 7770 Vestervig. Der er gratis adgang. Læs mere på poulhoxbro.dk

Earlier Event: June 18
Arkaiske skandinaviske folketoner
Later Event: June 18
Bronzealderlurer