Back to All Events

Arkaiske skandinaviske folketoner

  • 41 Klostergade Vestervig, 7770 Denmark (map)

Thinghuset kl. 13.00. Medvirkende: Øyonn Groven Myhren, sang og lyre og Poul Høxbro, vallhorn og seljefløjte.

Øyonn Groven Myhren regnes blandt Norges bedste folkemusikere i dag med adskillige førstepremier fra Landskappleiken i bagagen. I 1997 blev hun tildelt Sagaprisen for sin traditionssang. Hun spiller desuden også lyre, langeleik og seljfløjte. Udover den norske folkemusik arbejder hun også med middelaldermusik. I 2001 udgav hun CD’en Nivelkinn sammen med Odd Nordstoga, og for den fik de Spillemandsprisen i 2002. Øyonn Groven Myhren har også arbejdet som skuespiller ved Det Norske Teater, Riksteatret og Hordaland Teater.

Hun er datter af sangeren og litteraturforskeren Dagne Groven Myhren og spillemanden og filologen Magne Myhren. Hun er barnebarn af Eivind Groven.

Poul Høxbro er en sand kunstnerisk og musikalsk pionér. Anderkendt for sit banebrydende arbejde med den historiske kombination af enhåndsfløjte og slagtøj blev han for år tilbage udvalgt som én af ni fløjtenister fra hele verden til at lave projektet "Magic Flutes" ved Tysklands største folk- og world music festival i Rudolstadt. Han har ledt en række projekter med barokorkestret Concerto Copenhagen og er periodevis gæstelærer ved Schola Cantorum Basiliensis.

Desuden mestrer Poul Høxbro instrumenter som low whistle, seljefløjte og vallhorn samt xun; og altid forsøger han at presse instrumenterne til deres yderste grænser og forny både deres repertoire og musikalske roller. Hans repertoire omfatter musik fra vikingetid til eksperimenterende samtidsmusik samt historie-fortælling på 4 sprog.

Earlier Event: June 19
Middelaldergudstjeneste