Back to All Events

Koncert med Lullula

  • 5 Teglgårdsvej Vestervig, 7770 Denmark (map)

Torsdag den 2. juni kl. 17 vil man i Aktivitetscenter Vestervig-Agger kunne høre musik fra middelalderen. Det er ensemblet Lullula, som består af sanger Birgit Lyngholm og spillemand Mads Kjøller-Henningsen. Koncerten blev desværre aflyst 17. marts p.gr.a. sygdom. Lullula fører os tilbage til middelalderen, hvor vi skal opleve fyrig dansemusik, stille ballader og heltekvad. Alt sammen bundet sammen af historier om instrumenterne og tiden. Koncerten fungerer også som en workshop, hvor vi også selv får lært nogle sange. Undervejs spiller Mads Kjøller på mange forskellige instrumenter, som man ikke lige hører til daglig, f.eks. benfløjte, sækkepibe, jødeharpe, falsterpibe, drejelire og skalmeje.

Birgit Lyngholm er en meget alsidig sanger. Selvom hun er uddannet operasanger fra konservatoriet, har hun udfoldet sig indenfor mange forskellige stilarter. Hun har efter sin eksamen sunget i forskellige musical-, operette-, og operaforestillinger. Ved flere lejligheder har hun kunnet kombinere sine danseevner med sangen, bl.a. i "Cats" på Det Ny Teater. Mads Kjøller Henningsen er folkemusiker, og han har medvirket i en lang række konstellationer og bands; Deas, Asynje, Pøbel, Trolska Polska, Spöket i Köket, Floating Sofa Quartet og Lars Lilholt Band. Med disse grupper har han været nomineret og vundet adskillige priser inden for folkemusik, særligt ved Danish Music Awards Folk.

Lullula har om formiddagen spillet på Hurup skole. Koncerten er arrangeret af TCMA, Thy Centre for Musical Arts, der har hjemsted i Vestervig. Koncerten er støttet af Thisted Kommune, Region Nordjylland og Statens almene kulturpulje. Efter koncerten er der mulighed for at købe en middelalderøl eller -pølse. Her vil der også blive orienteret om kommende arrangementer, bl.a. 16. - 19. juni, hvor TCMA har arrangeret en lang række koncerter, udstillinger og forskellige aktiviteter med fokus på historien. Der er gratis adgang.

Earlier Event: March 29
Generalforsamling